Laudato si i grans ciutats

El medioambiente
978-84-9136-208-1
CATALAN
264
230cm
160cm
VARIOS CAMBIAR CODIGO
19,90 €

Laudato si i grans ciutats. El llibre recull les conferències del congrés de Rio de Janeiro dedicat especialment a la temàtica ecològica. Inclou el text del missatge del papa Francesc dirigit al congrés i firmes molt competents i procedents de diferents continents.

En el llibre s'aborden tres grans qüestions: l'aigua potable, la qualitat de l'aire i el constant augment dels residus que produeixen les grans ciutats. Només la ciutat de Barcelona ocasiona anualment 806.650 tones d'escombraries. I això es tracta amb un doble objectiu: conèixer el seu contingut científic-tècnic i administratiu per contribuir a aplicar solucions a aquesta problemàtica i proposar la seva dimensió ètica perquè la humanitat prengui major consciència de la responsabilitat per no agreujar el problema del maltractament al nostre planeta i buscar solució dels problemes ecològics.

El llibre destaca el missatge del Papa signat de pròpia mà que em va dirigir per al Congrés i que tracta de tres erres. El Papa parla de respecte cap a la creació i que -és un deure de tots crear a la societat una consciència de respecte pel nostre entorn; això ens beneficia a nosaltres i les generacions futures-. L'altra erra la dedica a la responsabilitat davant la greu disminució de la qualitat de l'aire o la producció de residus que no són adequadament tractats, indicant que -vam comprovar una indiferència davant la nostra casa comuna i, lamentablement, davant les nostres tragèdies i necessitats que copegen a els nostres germans i germanes-. La tercera erra parla de relació, referint-se a la creixent manca de relació interpersonal molt necessària en les grans ciutats.

Aquest volum recull les Actes del Primer Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats, que tingué lloc a Barcelona i Roma l'any 2014.